سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، ثمره حکمت است و درستی از شاخه های آن . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 90 آذر 1 , ساعت 11:37 صبح

مواردی که قبل از نصب ups باید رعایت کرد.

1. طریقه حمل و قرارگیری برای سالم رساندن UPS به مکان نصب

2.اندازه و وزن ، آیا محل نصب فضای کافی برای نصب UPS و کف آن تحمل وزن UPS را دارد

4.انتخاب مکان نصب مناسب ( برای بالا بردن طول عمر UPS و باتری)

5.شرایط محیطی ( حرارت ، رطوبت و نویز صوتی محل نصب )

6.نصب الکتریکی ( نوع اتصالات ، مقطع کابلهای ورودی و خروجی ، فیوزهای حفاظتی و غیره )

7.اتصال بار به یو پی اس ( فاز و نول بارها مستقیما به یو پی اس و تابلوی UPS وصل گردد ودر بین راه بابرق شهر اتصال نداشته باشد ، توزیع بار بین فازها در صورت سه فاز بودن و غیره ...)

8.اتصال زمین ( ارت ، برای برطرف کردن نویز و حفاظت دستگاههای برقی و یو پی اس )بررسی عملیات نصب ( بررسی نصب و راه اندازی بدون خطا و اشکال )


سه شنبه 90 آذر 1 , ساعت 11:36 صبح

انواع باتری های قابل استفاده در یوپی اس کدامند؟

انواع باتری شامل : سرب اسید ، نیکل کادمیم ، لیتیوم و سیلور آلکالین می باشند.

مناسبترین نوع باتری برای UPS نوع سرب اسید (lead – acid) می باشد و بیشتر با درپوش کاملا بسته که نیاز به سرویس و نگهداری ندارد و با ولتاژ 12V استفاده می گردد .

 البته در آمپر ساعت بالا از 2 ولتی استفاده می گردد در جاهایی که نیاز به طول عمربالاتر از10 سال باشد . معمولا از نیکل کادمیم استفاده می گردد.

نوعی از باتری ها نیز از سری نیکل متال هیبرید وجود دارد که رنج جریان آن سه هزار آمپر ساعت بوده و دارای طول عمر حدود 25 سال می باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به آدرس زیر مراجعه نمایید.

www.ttbz.ir


سه شنبه 90 آذر 1 , ساعت 11:35 صبح

پارامترهای اصلی جهت خرید یک دستگاه UPS

 

1.  THD: بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند ، به دلیل ایجادهارمونیک در شبکه باعث داغ شدن سیم نول و به تبعه آن باعث بروز گرما در سیستم برق می شوند . بنابراین در جاهایی که تعداد منابع تغذیه سوئیچینگ زیاد دارند بهتراست از ups استفاده گردد که THD جریان ورودی پایین مثلا 10% داشته باشد البته این را نیز نباید فراموش نمود که در جایی که ژنراتور نیز وجود دارد استفاده از UPS با THD پایین ضروری می باشد.

2.زمان سوئیچ : فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهربه باتری و بالعکس ، هرچه این زمان بیشتر باشداحتمال ریست شدن کامپیوتر در لحظه سوئیج بیشتر می گردد . ( فقط On line / UPS زمان سوئیچ صفر دارد )

3.زمان پشتیبانی : مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی از باتری در زمان قطع برق شهر ، این زمان بستگی به آمپر ساعت باطری داشته و با کم و زیاد شدن آمپر ساعت باتری کم و زیاد می گردد فقط یو پی اس باید قابلیت شارژ باتری را درکمترین زمان ممکن (حدودا بین4 تا 8 ساعت) را داشته باشد در بعضی یو پی اس ها محدودیت جریان شارژ  دارد.

4.نویز شنیداری : زمانی که دستگاه روشن است ،صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویزی را ایجاد میکند ،استفاده از یو پی اس با کمترین نویز در ادارات و بیمارستانها و مکانهایی که نیازمند کمترین صدا می باشند ضروری می باشد.

5.سایز و وزن : سایز و حجم دستگاه میتواند بر اساس مکان استفاده متفاوت باشد.

6.استحکام و قابلیت اطمینان : استحکام و قابلیت اطمینان زیاد در برابر شرایط آب و هوایی و شرایط سخت و بحرانی (اضافه بارهای لحظه ای)از مهمترین پارامترهای انتخاب یو پی اس می باشد.

7.تکنولوژی ساخت و شکل موج خروجی :  چنانچه منابع تغذیه دستگاه های مورد استفاده بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعوجایی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاز ورودی لازم باشد ،پیشنهاد میگردد از یو پی اس ONLINE  استفاده شود و چنانجه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی سیستم از درجه اهمیت کمتری برخوردار است ،یو پی اس ها  Line_Interactive توصیه می شود.

البته در انتخاب تکنولوزی باید به نوسانات برق شهری در منطقه نیز دقت شود (وجود افت ولتازهای شدید ،قطعی های مداوم و غیره .....)

توان نامی : از دو راه می توان  توان نامی را برای UPS  را محاسبه نمود

روش اول : توان مصرفی تک تک دستگاهها را برحسب وات محاسبه نموده و با هم جمع نموده و بر ضریب توان خروجی یو پی اس تقسیم نموده توان دستگاه یو پی اس بر حسب ولت-آمپر بدست می آید.

روش دوم : جریان مصرفی کل دستگاهها را اندازه گرفته در 220 ضرب می نما ییم توان یو پی اس بر حسب ولت-آمپر بدست می آید.

البته بهتر است که مقدار بار متصل به یو پی اس نهایتا 70% از توان خروجی یو پی اس باشد تا در بارهای لحظه ای و کلید زنی که جریان لحظه ای دارند فشار کمتری به یو پی اس وارد شود.

رنج تغیرات ولتاژ و فرکانس ورودی:میزان تغیرات ولتاژ ورودی و فرکانس بدان معنی است که بازه ولتاژ ورودی و فرکانس( مثلآ 160~280 vae ولتاژ  و فرکانس از 45~65 ) اگر در ورودی (برق شهر) تغییر نماید یو پی اس بدون استفاده از باتری و با استفاده از فیلتراسیون داخلی به کار خود ادامه داده و ولتاژ خروجی مناسبی را ارائه دهد .در صورتی که یو پی اس خارج از این بازه باشد ،یو پی اس به حالت  Backup رفته و ورودی را قطع می نماید و از باتری استفاده می کند تا مجددا به حالت نرمال برگردد.رنج ولتاژ خروجی و فرکانس خروجی و رگولاسیون (بازه ولتاژ و فرکانس خروجی یو پی اس) آن باید با  بازه ولتاژ ورودی دستگاههای مصرفی وصل به یو پی اس هماهنگ باشد ،در یو پی اس ها ی online  رگولاسیون ولتاژ کمتر از 2%+ و فرکانس کمتر از0.5%+ در یو پی اس ها ی off_line  و line_Interactive  رگولاسیون ولتاژ 10%+  تا 3%+ وفرکانس بین 5/2% تا 5/0% می باشد


سه شنبه 90 آذر 1 , ساعت 11:34 صبح

مفاهیم و اصطلاحات مربوط به یوپی اس (ups)

ضریب توان

 

در یک سیستم الکتریکی AC اصطلاحی است که به نسبت توان واقعی به توان ظاهری اطلاق می‌شود و مقداری بین 0 تا 1 دارد.

هر چه ضریب توان مصرف کننده نز دیک به 1 باشد برای تولید کننده بهتر است.

 توان واقعی:

توانایی یک مصرف کننده برای تبدیل انرژی الکتریکی به دیگر شکل‌های انرژی

 توان ظاهری:

در اثر وجود اختلاف بین ولتاژ و جریان پدید می‌آید. با توجه به نوع بارها و میزان توان راکتیو آنها توان ظاهری می‌تواند از توان واقعی نیز بیشتر باشد.

 

کم بودن ضریب توان (بزرگ بودن توان ظاهری نسبت به توان واقعی) در یک مدار موجب بالا رفتن جریان در مدار و در نتیجه بالا رفتن تلفات در مدار می‌شود.


بار راکتیو

 تاثیرات مخربی بر روی شبکه دارد.

اساس کار براین است  که توان راکتیو لازم برای بار از یک منبع دیگر غیر از شبکه توزیع برق اصلی تامین شود و از آنجاییکه اکثر بارها دارای خاصیت سلفی هستند لذا برای تامین توان راکتیو مورد نیاز از خازنهای موازی با شبکه استفاده می شود.

سلف و خازن انرژی مصرف نمی کنندو در یک نیم سیکل انرژی ذخیره می کنند و در نیم سیکل بعدی
پس می دهند اگر این ضریب اصلاح نشود و یعنی ما نتوانیم بارهای خود را به صورت امپدانس تقریبا مقاومتی در بیاوریم باعث اضافه جریان کشیدن سیستم قدرت بدون اینکه هیچ باری را تغذیه نماییم می شویم و عملا راندمان ترانس توزیع را پایین خواهیم آورد.

 
چون شرکت برق نمی خواهد ضررکند در مناطق صنعتی و کارخانه های صنعتی راکتیو سنج هم دارند و اگر مقدار توان راکتیو آنها زیاد باشد جریمه می شوندو بنابراین تابلوهای خازن جای خودش در کارخانه های صنعتی برای جلوگیر ی از جریمه شدن باز می کند.
تعیین مقدار خازن:
تعیین مقدار خازن جهت تصحیح ضریب توان از روشهای مختلفی امکان پذیر است.هرگاه بخواهیم باری به توان اکتیوpw  و ضربت توان cosp1 به ضریب توان cosp2 برسانیم خازنی با توان راکتیو Pr مورد نیاز می باشد که مقدار Pr از فرمول زیر بدست می آید

K=tan(P1)-tan(P2)

                                                                  Pr=Pw*k                                                              
ولی در کنتورهای خانگی فقط توان اکتیو سنجیده می شود و توان راکتیو سنجیده نمی شود.
در مناطق صنعتی اکثر بارها، سلفی هستند و از تابلو خازن استفاده می شود

اضافه بار

در صورتیکه در مدار الکتریکی جریان از مسیر درست خود جاری نشود آنرا جریان خطا می گویند . این جریان ممکن است از طریق اتصال بدنه به زمین جاری شود یا از مدار اصلی بگذرد که میزان آن بیشتر از حد مشخص مدار است که آنرا اتصال کوتاه یا اضافه بار گویند . در حالت اتصال کوتاه دو نقطه ای از مدار که نسبت به هم دارای ولتاژ هستند بهم اتصال می یابند ( توسط یک مقتومت بسیار کوچک ) و در حالت اضافه بار تعداد مصرف کننده ها بیشتر از مقدار مجاز آنها می شود

 Surge

استاندارد ایالات متحده برای آزمایش پایداری در برابر امواج ضربه غیر نوسانی (1989)، این آزمایش به­طور اختصار Surge نامیده می­شود.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ